Punt 1 tot en met 7 werd hem meegedeeld door het vast bureau.
OPENBARE ZITTING
De raad voor maatschappelijk welzijn dient zich jaarlijks voor 30 juni uit te spreken over de jaarrekening. De jaarrekening geeft de realisatie van de beleidsdoelstellingen weer en bepaalt hoeveel middelen hieraan werden gespendeerd. De financiële toestand bevat een vergelijking van het beschikbare gebudgetteerde resultaat ('toestandsevenwicht') en de gebudgetteerde autofinancieringsmarge ('structureel evenwicht').
De jaarrekening bestaat uit de beleidsevaluatie, een financiële nota en een toelichting.
Aan de raad voor maatschappelijk welzijn wordt gevraagd de jaarrekening 2022 (deel OCMW Aalter) vast te stellen.
Conform artikel 219 van het decreet over het lokaal bestuur van 22 december 2017 rapporteert de algemeen directeur jaarlijks aan het college van burgemeester en schepenen, de gemeenteraad, de raad voor maatschappelijk welzijn en het vast bureau over de organisatiebeheersing.
Aan de raad voor maatschappelijk welzijn wordt gevraagd om de rapportering organisatiebeheersing 2022 van het OCMW Aalter vast te stellen.
Door de wet van 30 oktober 2022 is de werknemer er driemaal per kalenderjaar niet toe gehouden een geneeskundig getuigschrift voor te leggen voor de eerste dag van een arbeidsongeschiktheid. Hierdoor moeten de bepalingen in de rechtspositieregeling aangepast worden. Daarnaast wordt ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om de aanwervings- en bevorderingsvoorwaarden soepeler te maken door rijbewijs B als algemene voorwaarde te schrappen.
Aan de raad voor maatschappelijk welzijn wordt gevraagd om de wijziging van de rechtspositieregeling van de gemeenschappelijke graden en de rechtspositieregeling van de specifieke graden goed te keuren.
Door de wet van 30 oktober 2022 is de werknemer er driemaal per kalenderjaar niet toe gehouden een geneeskundig getuigschrift voor te leggen voor de eerste dag van een arbeidsongeschiktheid. Hierdoor moeten de bepalingen in het arbeidsreglement aangepast worden.
Aan de raad voor maatschappelijk welzijn wordt gevraagd om de wijziging van het arbeidsreglement goed te keuren.
Door de wet van 30 oktober 2022 is de werknemer er driemaal per kalenderjaar niet toe gehouden een geneeskundig getuigschrift voor te leggen voor de eerste dag van een arbeidsongeschiktheid. Hierdoor moeten de bepalingen in de rechtspositieregeling aangepast worden.
Aan de raad voor maatschappelijk welzijn wordt gevraagd om de wijziging van de rechtspositieregeling artikel 60 §7 goed te keuren.
Het OCMW beoogt de benedenverdieping in de Rijsestraat 1 bus 0A ter beschikking te stellen voor de uitbating als sociale kruidenier.
Om de markt te raadplegen werd een leidraad en een ontwerpovereenkomst opgemaakt.
Aan de raad voor maatschappelijk welzijn wordt gevraagd goedkeuring te verlenen aan de leidraad en ontwerpovereenkomst.
Plan Samenleven is een initiatief van de Vlaamse overheid waarmee zij lokale besturen willen ondersteunen om diversiteit te bevorderen. Het plan is opgebouwd uit 7 doelstellingen met 24 acties die door de lokale besturen zelf inhoudelijk kunnen worden ingevuld. Enkel steden en gemeenten in het Vlaams Gewest met meer dan 7.500 inwoners van niet EU-15 herkomst kunnen intekenen op Plan Samenleven. Omdat maar weinig van de steden en gemeenten in de referentieregio dit aantal behalen werd gekozen voor het gezamenlijk indienen van een dossier. Het lokaal bestuur van Eeklo treedt hier op als subsidiehouder.
Het lokaal bestuur van Aalter zet in op actie 15 'brugfiguren onderwijs - welzijnsorganisaties'.
Aan de raad voor maatschappelijk welzijn wordt gevraagd om de samenwerkingsovereenkomst Plan Samenleven goed te keuren.